Светослав Билярски – ЛЮБОВНОТО ЛЯТО НА ЕДИН МАРКЕТОЛОГ – Ден първи

Маркетолог 1

Изповедите на служител в маркетинговия отдел на интернационална компания, записани от Светослав Билярски

 

Забърсахте ли нещо през лятото? Ако знаете как да създадете мания около един продукт, тогава защо не го направите за самия себе си!?!

 

Отпуската дойде бавно като дълго чакан медиен мониторинг. Обвит в мистериозната мъгла на любовните авантюри, Несебър ме мамеше неудържимо и започнах да размахвам криете на радостта от раздялата с досадното бюро. Лятото ми помогна най-накрая да осъзная мисията на своето съществуване – продължаването на човешкия род и визията си – завземането на максимален пазарен дял в сегмента на разбитите женски сърца. Не дочаках приятелите и няколко дни преди тях се впуснах във волна езда към очакваните завоевания.

 

Още по магистралата съм впечатлен от вендинг машините за инстантна любов. Удрям един клаксон на промо гърлите на кабинета за кожни и венерицески болести и продължавам доволен, че не съм забравил предпазните средства – защото опаковката прави от обикновения продукт истинска търговска марка.

 

Ден първи

 

Хлътвам в постмодерната каша на несебърската еклектика и се приготвям за вечерните подвизи. Нахлузвам всичките си лъскави BТL аксесоари (все пак вече съм HORECA продукт) и се пускам в дълбокото. В стария град срещам близначките. Разправят, че били като верига за бързо хранене – унифицирано и експресно обслужване. Те вече си имат компания, така че отиваме на дискотека.

Проведеният там field research леко обърква нещата и на сутринта се събуждам до един смразяващ кръвта underdog – да живее бостънската консултантска група! Разбирам рисковете на Blind test-a, но не мога да повярвам, че съм чак пък толкова blind. Така е – на морето любовта е low involvement product и покупката протича по обърнатата схема do-feel-learn.

 

To Be Continued… Към Ден Втори

Публикувано в Маркетинг, Реклама с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.