Реклама и маркетинг на България

Маркетинг - България е страна на историята

 

България се представя досега с монументални, патетични и често възпитаващи или внушаващи вина образи. Такъв тип са образите: “най-старата държава в Европа”, “спасила Европа от османските нашествия”, “дала славянската азбука на света” и много други, за които също може да бъде казано, че са конструирани в рамките на тази логика. Патетиката на тези образи е встрани от контекста на културната индустрия. Културната индустрия не възпитава, а съблазнява. Тя не ни прави по-добри, а просто ни прави щастливи с това, което сме. Това позволява да се премине отвъд “националното съревнование”.

Образът, който една държава представя за себе си, трябва да бъде видим дори при еднодневно посещение. Нека да се огледаме около себе си. Ще видим повече блокове, отколкото възрожденски къщи, повече дънки, отколкото народни носии, повече рок-клубове, отколкото хора на мегдана. И това, което виждаме трябва да го представим, защото именно то се вижда и от идващия. Важно е да опишем позитивно именно нашия живот, защото другият влиза в него и става част от него. Глупаво е срамежливо да скриваме кусурите си зад удивителни ценности. Защото нашият гост вижда боклука по улицата, а не “вечната жажда за свобода на българина”.

 

Ако искаме запазената марка на България да бъде успешна, трябва да можем да формулираме позитивните неща, които искаме да кажем на другите, а не нещата, които искаме да кажем за себе си. Вместо изречението “Българите са гостоприемни”, можем да отправим посланието “Елате ни на гости!”. Това е логиката на обръщението. Вместо вторачване в родното пространство - отварянето му към другите пространства.

17 Comments

 1. ████████►BUY CIALIS◀████████…

  ▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲…

 2. fosamax@actonel.now” rel=”nofollow”>.

  Buynow…

 3. Avelox@official.site” rel=”nofollow”>…

  Buyno prescription…

 4. Depakote@official.site” rel=”nofollow”>.

  Buygeneric drugs…

 5. other names for trazodone

  Buyno prescription…

 6. quinapril

  Buyit now…

 7. Zocor

  Buygeneric drugs…

 8. Vitamin B

  Buydrugs without prescription…

 9. Eye Drops

  Buynow…

 10. Ribavirin

  Buygeneric drugs…

 11. retin a wiki

  Buygeneric drugs…

 12. Synthroid@Synthroid.Synthroid” rel=”nofollow”>.

  Buynow it…

 13. Buywithout prescription…

 14. quick@detox.from.pain.meds” rel=”nofollow”>..

  Buyit now…

 15. .

  Buyno prescription…

 16. flexeril@gain.weight” rel=”nofollow”>.

  Buygeneric drugs…

 17. Buygeneric drugs…

Discussion | Share Feedback
LinkDock.com You found linkdock.com, so will your customers. It's a great label for your website and will help you define your identity on the Web.