Дъга, Петя Иванова

Продуктът ДЪГА:) ще преставлява мюсли бар, който клиентът ще може сам да конструира. Той ще се предлага на фирмени шандове и магазинчета. Ще има богат избор от видове мюсли, сушени плодове, ядки, шоколад, от които потребителят ще избира. Това ще даде възможност за многобройни комбинации изцяло по вкуса на клиента, които е невъзможно да се създадат индустриално. След това избраните суровини с помощта на мед, шоколад или друга смес ще се пресоват от специална машина, под формата на десертно барче. Тази технология ще гарантира неналичието на каквито и да е било консерванти и здравословността на продукта, което не може да се елиминира при фабричното производство. Това ще е доказателство за за природосъобразността на марката. Подкрапа ще има и от страна на опаковката, която няма да е полиетиленова, а вид рециклирана хартия, която ще е подходяща за използване в хранителната промишленост.

Защо ДЪГА:) ?
Името ДЪГА:) е избрано неслучайно. По-долу са изброени част от асоциациите, които предизвиква тази дума у 10 човека след при провеждането на тест на Кент-Розанов: Цветна, Лека, Цвят, Зелен, Слънце, Свежест, Усмивка, Цветна, Цветно, Цвят, Небе, Цветове, Небе, Цвят, Шарено, Жълт, Цветове, Шарен, Пъстър
Естествено най-многобройни са асоциациите за нещо цветно и пъстро, защото тя събира цялата палитра в себе си. Но впечатление правят и думи като лека, свежест, усмивка, слънце, небе. Това се опитва да внуши бранда:
• Той да е пъстроцветен, т.е. да се свързва винаги с голямо разнообразие на вкусове
• Потребяването му да предизвиква чувството на свежест, лекота, простор като слънцето и небето
• Винаги да бъде консумиран и поднасян с усмивка
• Не на последно място трябва да се спомене, че думата дъга е българска и и това е важно за бранда, защото той освен всичко трябва да се свързва с България, с многообразната й природа и разнообразнита плодове и зърнени култури, които растат по нашите земи. Това определено ще вдъхне повече доверие към бранда.

Тук може да се запознаете с целия проект Дъга – Проект по Бранд Билдинг, Петя Иванова, НБУ 2010.

Публикувано в Бранд Билдинг - НБУ 2009 с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.